Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Από φίλη ΜΗ-γιατρό

Ενημέρωση 24/3/2015: έλεγξα τα χαρτιά μου και διαπίστωσα ότι οι δυο γιατροί που αναφέρω και που παραλίγο να στοιχίσουν τη ζωή της μητέρας μου το 2014, δεν ήταν ειδικευόμενοι αλλά Επιμελητές Β. Το 2015 στο ίδιο νοσοκομείο ένας ειδικευόμενος με ειρωνεύτηκε για την αγωνία μου ως συνοδός 82χρονης με ανίατη νόσο, ο ένας από τους πιο πάνω επιμελητές αναρωτήθηκε αν υπάρχει επίδομα κακοποίησης γιατρού και ο άλλος μού είπε "αφού έχετε τόσο σοβαρό πρόβλημα γιατί δεν μένετε στην Αθήνα (!!!). Ευτυχώς υπήρξαν άλλοι ειδικευόμενοι, επιμελητές και διευθυντές που κατάλαβαν ότι η αξιοπρέπεια στη ζωή και στο θάνατο δεν έχει ηλικία (ή φύλο ή φυλή να προσθέσω) και με βοήθησαν να φύγω εγκαίρως για νοσοκομείο της Αθήνας.  Όπου όλοι ανεξαιρέτως μάς φέρθηκαν με περίσσεια ανθρωπιάς και κατανόησης. Δεν αλλάζει κάτι στο πνεύμα της ανάρτησής μου: υπάρχουν καλοί γιατροί και κακοί γιατροί, είτε είναι ειδικευόμενοι, είτε επιμελητές, είτε διευθυντές... όπως υπάρχουν σε κάθε επαγγελματικό χώρο. Καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στον αγώνα σας - ποτέ δεν τον απαξίωσα - αλλά να προσέχετε πώς λέτε αυτά που λέτε για να μη γίνονται παρεξηγήσεις. Η φράση "δυστυχώς πολλοί θα πεθάνουν" ήταν που με οδήγησε στον χαρακτηρισμό "αλαζονικοί και εκδικητικοί γιατροί". Τον ανακαλώ λοιπόν, και ελπίζω να καταλάβατε και εσείς γιατί ενοχλήθηκα.

Απάντηση από ΜΗ γιατρό στο δημοσίευμα του κ. Λίνου Μπενάκη, ειδικευόμενου ιατρού:

Αγαπητέ κ. Μπενάκη, την ανάρτησή σας στο Facebook τη διάβασα πρώτα εδώ. Ξεκινώντας, να πω ότι έχετε μεγάλο δίκιο να αγανακτείτε για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται οι ειδικευόμενοι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Αυτά που γράφετε για τα ωράρια και τις υποχρεώσεις σας είναι πέρα για πέρα αληθινά - τα διαπιστώνει εύκολα ο κάθε καλοπροαίρετος ασθενής ή συνοδός ασθενούς που προσέρχεται σε νοσοκομείο. Αυτά που γράφετε για τις αμοιβές σας δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τα αμφισβητήσω.

 Το αποτέλεσμα της δημοσίευσης ήταν αναμενόμενο ως ένα σημείο: να σάς συγχαίρουν οι φίλοι σας ειδικευόμενοι γιατροί που γίνατε "φίρμα" ανά το πανελλήνιο, shares likes κλπ κλπ. Όμως κάνατε ένα τεράστιο λάθος: ρίξατε στο ίδιο "τσουβάλι" των "καλών" από τη μια ΟΛΟΥΣ τους ειδικευόμενους, και των "κακών" από την άλλη ΟΛΟΥΣ τους Επιμελητές και Διευθυντές. 

Και εγώ θα σάς αναφέρω την περίπτωση της μητέρας μου, η οποία αν επέζησε με άριστη ποιότητα ζωής από το Μάρτη του 2014 μέχρι το Γενάρη του 2015 οφείλεται σε ένα Διευθυντή, και αν αυτή τη στιγμή περιμένει με αξιοπρέπεια το θάνατο στο σπίτι της (χωρίς εμετούς, καθετήρες, ορούς, levine) οφείλεται σε έναν Επιμελητή Β. Και φυσικά στις δικές μου επίμονες προσπάθειες για να γίνει η σωστή αντιμετώπιση, και πάντα με την αμέριστη συνδρομή του ιδιώτη γαστρεντερολόγου (δεν υπάρχει Γαστρ/κό τμήμα στο νοσοκομείο εδώ)  που την παρακολουθούσε από τον Οκτώβρη του 2011 που ξεκίνησε η περιπέτειά της. Αν είχα αφήσει την τύχη της στην κρίση ΚΑΠΟΙΩΝ (όχι ΟΛΩΝ) των ειδικευόμενων του νοσοκομείου της επαρχίας όπου διαμένω, θα είχε πεθάνει όχι μια, αλλά δυο φορές μέσα στο 2014. 

Θα μού πείτε "και τι να κάνουν οι ειδικευόμενοι; Κάτω από τις συνθήκες που δουλεύουν δεν μπορούν να προστατέψουν και τούς 25 - και βάλε - ασθενείς που περιθάλπουν ταυτόχρονα, από επιδείνωση που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί". Σε νησί μένω κι εγώ κ. Μπενάκη, και ξέρουμε και οι δυο πόσο κρίσιμη είναι η έγκαιρη μεταφορά ασθενούς σε κεντρικό νοσοκομείο με όλες τις ειδικότητες και μονάδες, όταν το πρόβλημά του δεν μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί στο τοπικό δημόσιο ίδρυμα υγείας. Αυτό όμως που ΜΠΟΡΕΙΤΕ να κάνετε οι ειδικευόμενοι είναι να δώσετε σημασία στο ΜΗ-γιατρό συνοδό του ασθενούς, όταν προβλέπει την επιδείνωση αυτή και ζητά να ξεκινήσει η διαδικασία της μεταφοράς του για να σωθεί ο άνθρωπός του.

Ακόμα όμως και να μην είναι σε θέση ο συνοδός να έχει άποψη πάνω στη φροντίδα του ανθρώπου του (δεν έχουν όλοι το τεχνολογικό υπόβαθρο για να είναι συνεχώς σε δίκτυο επικοινωνίας με εκείνους τους γιατρούς που αποδεδειγμένα και επανειλημμένα έχουν αντιμετωπίσει τις κρίσεις στην υγεία του), φαντάζομαι να σάς είπαν στη σχολή σας ότι ο γιατρός δεν αντιμετωπίζει μόνο ασθενείς: έχει να αντιμετωπίσει τη μάνα, την κόρη, τον αδελφό, το θείο, τη φίλη κ.ο.κ. του ασθενούς. Ούτε "καταλαβαίνει" από διακρίσεις ανάμεσα σε Έλληνες, Ρομά, Τούρκους κλπ. Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το επάγγελμά σας (όπως και το δικό μου) λέγεται συχνά και ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ. Αν δεν μπορείτε να το δείτε έτσι, τότε μάλλον βρίσκεστε σε λάθος χώρο.


Και έρχομαι τώρα στα copy-paste από τα δικά σας γραφόμενα. 

"Ελπίζω ότι για τουλάχιστον μία εβδομάδα δεν θα υπάρχουν στα νοσοκομεία αυτοί που η κοινωνία απαξιώνει, ξυλοφορτώνει και καταδικάζει σε φυλάκιση με αναστολή".
Hello: δεν είστε μόνοι. Μπορώ να γράψω τώρα εδώ τουλάχιστον 10 ακόμα επαγγέλματα που έχουν την ίδια αντιμετώπιση από την "κοινωνία" (την "τσουβαλιάσατε" κι αυτή, την άτιμη τη κοινωνία)

"Πολλοί θα ταλαιπωρηθούν σίγουρα -περιμένετε από τον πρεσβύωπα Διευθυντή να σας συνταγογραφήσει στο Τακτικό Ιατρείο, ενώ μέχρι τώρα έδινε τους κωδικούς στον ειδικευόμενο".
Σε 10-15 χρόνια θα γίνετε κι εσείς ένας πρεσβύωπας Διευθυντής. Ελπίζω ο ειδικευόμενος της κλινικής σας να μη σας χλευάσει ούτε για την ηλικία σας, ούτε για το ότι τού αναθέσατε την αρμοδιότητα της συνταγογράφησης.

"Πολλοί δεν θα χειρουργηθούν για το χρόνιο πρόβλημά τους όπως είχε προγραμματιστεί, γιατί δεν θα υπάρχουν "βοηθοί".
Διακρίνω εκδικητικότητα;

"Επίσης, δυστυχώς, πολλοί θα πεθάνουν".
Εδώ ναι, έχετε δίκιο, έχετε την αποκλειστικότητα: είσαστε το μόνο επάγγελμα που μπορεί να απεργήσει/κάνει επίσχεση/απουσιάσει από την εργασία του και να καμαρώσει ότι θα προκαλέσει και θανάτους. 

"Και ίσως μετά από αυτή τη βδομάδα να καταλάβετε ποιοι είναι πραγματικά οι άνθρωποι που έχουν τόσο μεγάλο μερίδιο στην διαφύλαξη της υγείας σας".
 Ναι, νομίζω είστε εκδικητικός... Πάντως οι ειδικευόμενοι ανά την Ελλάδα τίμησαν "ηρωικά" την ανάρτησή σας. Είμαι βέβαιη πως δεν θα εμπιστευόσασταν την εκπαίδευση του παιδιού σας (ή του ενήλικα συγγενή σας, υπάρχουν και εσπερινά σχολεία) σε αλαζονικούς και εκδικητικούς δασκάλους. Γιατί εγώ να εμπιστευτώ την υγεία μου σε αλαζονικούς και εκδικητικούς γιατρούς;

Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά στις υπόλοιπες αναρτήσεις του blog μου για να δείτε γιατί τολμώ και έχω άποψη πάνω σε ιατρικά προβλήματα. Και φυσικά, είμαι στη διάθεσή σας για επικοινωνία με όποιο τρόπο θέλετε αν πιστεύετε ότι αυτά που γράφω εδώ σάς θίγουν κατά οποιονδήποτε τρόπο.

Μίνα Θεοφιλάτου
Καθηγήτρια Πληροφορικής
Αργοστόλι, Κεφαλονιά


13 σχόλια:

  1. Καθηγητρια πληροφορικης και έφτιαξες σαν προσωπική ιστοσελίδα ένα blog της πλάκας... πόσο απασχόλημένη ήσουν στη ζωή σου και δεν έκατσες να ασχοληθείς με λίγο βασικό web design!
    Και ασχολείσαι με το τι κάνουν οι γιατροί, και βέβαια αφιερώνεις και χρόνο στο να τα γράφεις κιόλας και να τα αναρτείς!
    Όσο για το περιεχόμενο των λεγομένων σου "μάλλον" βγάζεις το άχτι σου κρίνοντας από μια προσωπική ιστορία η οποία σου έχει βάλει παρωπίδες!
    Η συζήτηση μαζί σου δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι αντικειμενική. Έχεις απλώς στο πλευρό σου πολλούς ομοίους και παίρνεις στήριξη... Ονόμασέ το και ευτυχία αυτό άμα θέλεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως βλέπετε δεν έχω κανένα κόμπλεξ στο να αναρτήσω σχόλιο με αρνητική κριτική. Το αν έχω χρόνο, θέληση ή όρεξη να ασχοληθώ με το web design του blog μου είναι δικό μου θέμα νομίζω. Δεν πέρασε από το μυαλό σας ότι μού αρέσει ακριβώς όπως είναι. Μηπως να προβείτε και σε κριτική για την αισθητική μου;

      Προσέξτε ότι έχω ενημερώσει την ανάρτηση με τις απαραίτητες διορθώσεις: ναι, σαφώς και έχω προσωπική ιστορία που με έχει πονέσει πολύ, δεν νομίζω όμως ότι έχω παρωπίδες.

      Μετά από διάλογο αναγνώρισα τα λάθη που έκανα και τα ανακάλεσα. Θα σας συνιστούσα να κάνετε κι εσείς αυτοκριτική για τους άσχετους με το θέμα χαρακτηρισμούς που ανώδυνα μού προσάψατε. Με εκτίμηση, Μ.Θ.

      Διαγραφή
    2. Λυπάμαι που βλέπω οτι μορφωμένοι άνθρωποι την φράση ''ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!!!!!!!!!!!!(το έγραψα με κεφαλαία μήπως και το προσέξεις)πολλοί θα πεθάνουν'' την αντιλαμβάνονται ως στόχο και επιδίωξη των ειδικευομενων ιατρών που συμφωνουν με τον κυριο Μπενάκη(κάπου λέτε πως θα καμαρώνουν για τους επικείμενους θανάτους), αντί για μια απλή κραυγή αγωνίας.Κυρία μου ο λόγος της επίσχεσης δεν είναι οι απλήρωτες εφημερίες αλλα οι άδικες καταδίκες και οι τραμπουκισμοί κατά ιατρών,γεγονότα των 2 τελευταίων μηνών για τα οποία προφανώς δεν έχετε ενημερωθεί.Όχι πως δεν συνέβαιναν στο παρελθόν,απλά τωρα έγιναν πολλά μαζεμένα.Χωρίς ίχνος εκδικηκητικότητας σας λέω πως όλα αυτά που ανέφερε ο κ.Μπενάκης θα συμβούν ελλείψει ειδικευομένων και δεν καμαρώνω καθόλου.Αλλά δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.Γιατί πολύ απλά υπάρχει και το φιλότιμο και η ανθρωπιά που δεν μας αφήνει πράξουμε αλλιώς.Και τώρα σας αφήνω γιατί πρέπει να κοιμηθώ.Γιατί βλέπετε εκτός από 15άυγουστο,Χριστούγεννα,παραμονή πρωτοχρονιάς,πρέπει να εφημερεύσω και 25η Μαρτίου(να δει και ο Διευθυντής μου την παρέλαση,κρίμα είναι).Ζήτω το Έθνος!!!!

      Διαγραφή
    3. Λυπάμαι που ως Ανώνυμος λυπάστε που είμαι "μορφωμένη" και παρεξήγησα το "πολλοί θα πεθάνουν". Όμως ο μόνος λόγος που ξέρετε ότι είμαι "μορφωμένη" είναι επειδή δεν είμαι ΑΝΩΝΥΜΗ.

      Κατά τα άλλα, ζήτησα συγγνώμη για την παρεξήγηση. Δεν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα. Έχω περάσει πολλά μερόνυχτα σε νοσοκομεία, ξέρω πολύ καλά τούς ρυθμούς που δουλεύετε ΟΛΟΙ οι έντιμοι γιατροί ανεξαρτήτως βαθμίδας (οι λουφαδόροι υπάρχουν παντού επίσης, σε όλες τις βαθμίδες, και σε όλα τα επαγγέλματα).

      Διαγραφή
  2. Κοιτάξτε τι απαξιωτικά λόγια για τους ασθενείς γράφει ειδικευόμενος γιατρός του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Ελλάδας. Θα τα βρείτε στο link: https://www.facebook.com/profile.php?id=100004740697906&fref=ts

    "τελικά όσο και να φωνάζει ο Έλληνας ασθενής είναι σαν τα σαλιγκάρια. η πλειοψηφία εμφανίζεται στα επείγοντα(παρότι όπως ισχυρίζεται υποφέρει πολύ) μετά την βροχή και χρησιμοποιεί κάθε τύπου <,γλειψίματος>>(φωνές απειλές, ψέμματα) για να προηγηθεί(στην εξέταση) της μειοψηφίας που πραγματικά υποφέρει και αψηφά τις καιρικές συνθήκες. τελικά μήπως αντί να δαπανούμε εκατομμύρια σε φάρμακα , απλά να τους καταβρέχαμε στην είσοδο? — έχει σαρκαστική διάθεση στην τοποθεσία Νοσοκομείο Ευαγγελισμός."

    Ντροπή και αίσχος να γράφονται τέτοια ρατσιστικά κείμενα από μορφωμένα άτομα που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Η διοίκηση του νοσοκομείου δεν κάνει τίποτα; Οι επιμελητές του και ο διευθυντής του;

    ΥΓ. υπάρχουν κι άλλα πολλά σαν αυτό παραδείγματα. Τα καταγράφουμε, τα φωτογραφίζουμε και περιμένουμε τις απαντήσεις από τους αρμόδιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας έχει ήδη απαντήσει ο συνάδελφος για όσα λέτε στο αρχικό σας post στο:

    http://www.docmed.gr/gia-tous-filous-mi-giatrous/

    (κάτω, μπλε γράμματα)

    Όσα λέτε, έστω και καλοπροαίρετα, είναι εντελώς άστοχα, γιατί πολύ απλά δεν ανταποκρίνονται στην καθημερινότητα των νέων γιατρών.

    Στο "δυστυχώς πολύ θα πεθάνουν", δεν χωράνε ερμηνείες. Είναι πολύ σαφές, και διόλου εκδικητικό. Ήδη τα νοσοκομεία λειτουργούνε κάτω από τα όρια ασφαλείας. Απλά πράγματα. Όριο ασφαλείας σημαίνει όριο ασφαλείας. Πιο κάτω πεθαίνεις.

    Αυτό εννοεί ο συνάδελφος. Το ότι πάτε εκεί και βλέπετε γιατρό, δεν σημαίνει ότι αυτομάτως λύσατε το πρόβλημά σας. Ο γιατρός αυτός μπορεί να είναι ήδη 48 ώρες μέσα στη δουλειά (ειδικά αν εφημέρευε Σ/Κ) επομένως το ότι υπάρχει, δεν σημαίνει ότι μπορεί να σας εξυπηρετήσει ως δια μαγείας. Η έννοια του ρεπό είναι καταργημένη, και ρεπό δεν σημαίνει απλά πάω σπίτι. Είναι αδύνατο να λειτουργεί ανθρώπινος οργανισμός σε διαύγεια σερύ 60 ώρες και χωρίς στοιχειώδη υλική (βλέπε απλήρωτες εφημερίες) ή ηθική (βλέπε απαράδεκτη αντιμετώπιση από πολιτεία) αποζημίωση. Αυτό καυτηρίασε ο συνάδελφος.

    Συνεπώς όταν έρθει η ώρα να εξυπηρετηθείτε, είναι αδύνατον να απαιτείτε σωστή αντιμετώπιση από έναν τέτοιο οργανισμό. Λειτούργημα, ξελειτούργημα, δεν γίνεται, είναι αναμενώμενο ότι δεν γίνεται. Και αν κάποιοι επιμελητές σας φέρθηκαν με το γάντι, μπορεί να είναι επειδή κοιμήθηκαν και λίγο στο σπιτάκι τους (ενώ ο ειδικευόμενος είναι ΠΑΝΤΑ σε ενεργό εφημερία, οι επιμελητές έστω και παρανόμως - κοινό μυστικό - πάνε σπίτι και κοιμούνται). Επομένως επιλέγετε λάθος στόχο μιλώντας για ειδικευόμενους. Οι εγκληματίες είναι της πολιτείας αφενός, και αφετέρου όσοι ειδικοί και διευθυντές βολευτήκανε και παίζουνε με την υγεία σας αφήνοντας ειδικευόμενους να βγάζουνε τη δουλειά και δεν λυπούνται ούτε την κούρασή τους (καταργήσανε τα ρεπό) ούτε εσάς που απαιτείτε σωστή αντιμετώπιση στα ΤΕΠ ή τα Ιατρεία (ο νόμος προβλέπει ειδικό ΠΑΝΤΑ παρόν, στα περισσότερα Νοσοκομεία δεν εφαρμόζεται). Αυτούς πιάστε και αφήστε τους ειδικευόμενους. Αν κάποιοι πεθάνουνε, θα φταίνε πρώτα αυτοί (και νομικά και ηθικά) και τελευταίοι των τελευταίων οι ειδικευόμενοι (που στο κάτω κάτω είναι εκπαιδευόμενοι, αλλά αυτό το θυμούνται μόνο στα δικαστήρια).

    Για όσους έχουνε απομείνει, γιατί όσοι μείναμε σκεφτόμαστε και εμείς να πάμε έξω κάποια στιγμή. Και τότε θα δείτε πόσοι θα πεθάνουνε. ΟΧΙ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ! Σας παρακαλώ. Αλλά θα έρθει σαν αποτέλεσμα λόγω έλλειψης στελέχωσης. Αυτό προσπαθεί να σας πει ο συνάδελφος. Δεν έχετε γιατρούς, ειδικά ειδικευόμενους, και δεν έχετε την πολυτέλεια να τους διώχνετε.

    Ένας ειδικευόμενος. Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το ευγενικό σας σχόλιο. Καλή δύναμη (και σε σας, και σε όλους...)

      Διαγραφή
  4. Το δωρεάν για όλους σύστημα υγείας αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα επιτεύγματα του σοσιαλισμού. Σοσιαλισμό δεν έχουμε και απ' ότι βλέπω δεν θέλουμε (ούτε που περνάει απ' τον μορφωμένο νου σας) οπότε θα τρώμε ο ένας τον άλλον κι όποιος αντέξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Ανώνυμε #4, ζητώ συγγνώμη που με καθυστέρηση αντιλήφθηκα το σχόλιό σας. Αφού συμπεράνατε ότι ο μορφωμένος νους μου δεν θέλει σοσιαλισμό (το τι εννοείτε ΕΣΕΙΣ με τη λέξη σοσιαλισμό ίσως είναι άλλο θέμα), ότι και να πω εγώ είναι περιττό... για το εθνικό σπορ του "αλληλοφαγώματος" έχω τοποθετηθεί αλλού. Πάντως όπως βλέπετε ούτε φοβάμαι να μιλήσω επώνυμα, ούτε έχω πρόβλημα να δημοσιεύσω αρνητική κριτική, ούτε διστάζω να ζητήσω συγγνώμη και να ανακαλέσω όταν πρέπει.

      Διαγραφή
  5. Με πόνο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας (Ε.Σ.Υ.)

    http://www.lifo.gr/confessions/view/220206

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε ανώνυμε ειδικευόμενε (θα προτιμούσα τα σχόλια στην ανάρτηση αυτή να ήταν επώνυμα ωστόσο δέχομαι ότι κάποιοι έχουν τους λόγους τους), συμφωνώ απόλυτα, με έναν αστερίσκο για τους ειδικευόμενους σε επαρχιακά νοσοκομεία και όχι σε αγροτικά ιατρεία (δεν μπορώ να μιλήσω για τα τελευταία αφού δεν έχω εμπειρία και δέχομαι αυτούσιο αυτό λέτε για τις ιδιαίτερες δυσκολίες). Ο αστερίσκος έγκειται στο εξής: όταν ένας γιατρός βλέπει ότι έχει να κάνει με συνοδό που ΞΕΡΕΙ 5 πράγματα για την ασθένεια του ανθρώπου του - μπορεί να μην είμαστε όλοι γιατροί, αλλά όπως εσείς ξέρετε 5 πράγματα για τους υπολογιστές και θα σας ΑΚΟΥΣΩ όταν μου λέτε τη γνώμη σας για το τι ενέργειες πρέπει να γίνουν - έτσι θέλω κι εγώ όταν απευθύνομαι σε γιατρό να με ΑΚΟΥΕΙ και να μη με αντιμετωπίζει με τουπέ παντογνωστη. Ακόμα σκέφτομαι με ΦΡΙΚΗ ότι η μητέρα μου θα είχε πεθάνει 2 φορές μέσα στο 2014 - πριν τον θάνατό της τον Απρίλιο 2015 - αν είχα αφήσει την τύχη της στη μοίρα των ειδικευόμενων, αλλά και των επιμελητών του επαρχιακού νοσοκομείου. ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή έχουν γεμίσει τα επαρχιακά νοσοκομεία από υπερήλικες με 100 όγκους και 100 εγκεφαλικά, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή οι γιατροί ξεζουμίζονται στη δουλειά πέρα από κάθε όριο αξιοπρέπειας για τα λεφτά που παίρνουν, αρκετοί - όχι όλοι - έχουν μια αδικαιολόγητη απαξίωση για τη ζωή του ηλικιωμένου ασθενή. Δεν τα λέω αυτά "απλά για να τα λέω". Είμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες αν θέλετε, αλλά μέσα από επώνυμη συζήτηση. Καλό κουράγιο :)

      Διαγραφή
  6. ΚΥΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΣΕ ΟΛΑ .... ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΛΥΠΑΜΑΙ .... Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΗ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΕΠΙΣΗΣ .... ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΜΑΣ , ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ , ΟΜΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ .....
    ΟΥΚ ΕΝΙ ΙΑΤΡΙΚΗΝ ΕΙΔΕΝΑΙ , ΟΣΤΙΣ ΜΗΟΙΔΕ Ο ΤΙ ΕΣΤΙΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ , ΔΗΛ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ....... ΜΕ ΤΙΜΗ Γ.Ι. ΧΑΡΙΤΑΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ Ε.Ε.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Χαριτάκη ζητώ συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μόλις τώρα αντιλήφθηκα την ύπαρξη του σχολίου σας. Χαίρομαι που συμφωνούμε... αναγνωρίζω τις ηρωικές προσπάθειες των έντιμων γιατρών να κρατήσουν με το φιλότιμό τους όρθιο ένα σύστημα υγείας που καταρρέει. Παρεμπιπτόντως στο νοσοκομείο που εργάζεστε χειρουργήθηκε πριν ένα χρόνο ο πατέρας μου από αγγειοχειρουργό και πρέπει να πω ότι έμεινα με άριστες εντυπώσεις τόσο από τη φροντίδα και την επιστημονική αρτιότητα, όσο και από την ΑΝΘΡΩΠΙΑ γιατρών, νοσηλευτών και διοικητικού προσωπικού του Νοσοκομείου Ερυθρού Σταυρού. Να είστε καλά.

      Διαγραφή