Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Η Καμπάνα λειτουργεί (σύμφωνα με την Independent)Το τηλέφωνο του Καφενείου... να τους προτείνω να βάλουν κι αυτοί ένα κόκκινο "Χ";

Πριν από λίγο καιρό δημοσιεύτηκε στην έγκριτη Βρετανική εφημερίδα “Independent” άρθρο με αφιέρωμα στην Κεφαλονίτικη κουζίνα: http://www.independent.co.uk/travel/europe/greece-homage-to-kefalonian-cuisine-8707449.html   

Αναγνώστης του kefaloniapress κοινοποίησε ότι στο άρθρο αναφέρεται και το Καφενείο της Καμπάνας, σαν να λειτουργεί κανονικά! (δείτε εδώ: http://kefaloniapress.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=41182&Itemid=146)

Αναγνώστης της Independent έγραψε ένα πολύ έυστοχο σχόλιο για το άρθρο, το οποίο μεταφράζω παρακάτω:


Το σχόλιο του χρήστη Denis Jordan. Έχω παραλείψει την τελευταία παράγραφο που μιλάει για την Κεφαλονίτικη κρεατόπιτα.

"Επιτέλους, εσείς οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να μάθετε την αλήθεια για την Ελλάδα – ειδικά για το καφενείο της Καμπάνας στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς!!! Το Δημοτικό Συμβούλιο το έχει κλείσει εδώ και 3 εβδομάδες λόγω έλλειψης κονδυλίων. Καμία αμφοβολία ότι αποτελεί μέρος των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στην «αποκαλούμενη» ελληνική κυβέρνηση από την Τρόικα.

Μην εμπιστεύεστε τους Τουριστικούς Οδηγούς όταν συντάσσετε τα άρθρα σας, από την άνεση της καρέκλας σας σε κάποιο γραφείο στο Λονδίνο!

Ελάτε οι ίδιοι εδώ να δείτε τι συμβαίνει, θα έκανε καλό και σε σας και στους συναδέλφους σας να συντάσσετε πιο διερευνητικά και ακριβή κείμενα όταν γράφετε για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.

Πλέον έχουμε και άτομα με ειδικές ανάγκες στην τρομακτική λίστα των ανέργων εδώ στην Κεφαλονιά."


Τώρα που η «φήμη» του Δημοτικού Συμβουλίου έφτασε και στη Μεγάλη Βρετανία, μήπως – λέω, μήπως! – να κινηθείτε γρήγορα και να ανοίξετε ξανά την Καμπάνα, για να αποκαταστήσετε την εμπιστοσύνη των αναγνωστών της Independent που θα δελεαστούν από το άρθρο και θα επισκεφτούν την Κεφαλονιά; Θα απογοητευτούν όταν θα μάθουν ότι το ευχάριστο και κοινωνικά ωφέλιμο περιβάλλον του Καφενείου δεν υπάρχει πια, και ότι τα άτομα που δούλευεαν εκεί ζουν δυο μήνες τώρα στο περιθώριο.

Αν δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, σταματήστε τουλάχιστον τους τουριστολαγνικούς διθυράμβους για την αύξηση του τουρισμού στην Κεφαλονιά και την ανάπτυξη που θα φέρει, με περισσότερες πτήσεις – περισσότερα κρουαζεριόπλοια – αυξημένη πληρότητα κ.ο.κ. Τι να την κάνουν τέτοια ανάπτυξη οι (πρώην) εργαζόμενοι της Καμπάνας; Τι να την κάνει τέτοια ανάπτυξη σημαντικό μέρος του προσωπικού των τουριστικών επιχειρήσεων, που δουλεύουν κάτω από αμείλικτες συνθήκες εργασίας, με εξοντωτικά ωράρια, πληρωμές «έναντι» και για ασφάλιση ούτε κουβέντα; Αν τολμούσε έστω ένας να μιλήσει δημοσίως, θα είχε πολλά να πει... αλλά φοβούνται. Και λογικό να φοβούνται, αφού η «ανάπτυξη» είναι για τους λίγους και χλιδάτους... οι υπόλοιποι ξέρουν και ξέρουμε το δρόμο μας: στο περιθώριο και μισθό πείνας (ΑΝ τον έχουμε κι αυτό). Να τα πείτε κι αυτά όταν ξαναπάτε στις Βρυξέλλες για ημερίδα αφιερωμένη στην Κεφαλονιά.

Υ.Γ. Μην ανησυχείτε: τούς τα είπα εγώ. Στην επόμενη ανάρτησή μου θα παραθέσω την αλληλογραφία μου με τη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης, Κοινωνικών Θεμάτων και Κοινωνικής Ένταξης στις Βρυξέλλες, με θέμα το Καφενείο της Καμπάνας. Μπορείτε να αδιαφορήσετε λοιπόν και για την παρούσα ανάρτηση, στην επόμενη όμως θα αναγκαστείτε να απαντήσετε γιατί θα την καταθέσω και γραπτά στο αρμόδιο Γραφείο Επικοινωνίας του Πολίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου