Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Προς Δήμο Κεφαλονιάς: Περιφρονείτε τα ΑμΕΑ και τους δημότες σας γενικώς; Λογοδοτήστε τώρα στους φίλους σας στο Ευρωκοινοβούλιο!

Την Παρασκευή το πρωί έλαβα την εξής επιστολή:


Ακολουθεί η μετάφραση:



Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Πρόεδρος

Επιτροπή Αναφορών
                                                                                   
Βρυξέλλες,
                                                            IS/npe[IPOL-COM-PETI D (2015)52102]

                                                            κ. Ασημίνα Θεοφιλάτου
                                                            Γερουλάνου 12
                                                            28100 Αργοστόλι, Κεφαλονιά
D 319259 13.11.2015                     ΕΛΛΑΔΑ


Θέμα: Αναφορά αρ. 2706/2014 (αρ. αναφοράς που θα σημειώνεται σε όλη την εφεξής αλληλογραφία)


Αγαπητή κα. Θεοφιλάτου,



Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η Επιτροπή Αναφορών εκτίμησε την αναφορά σας και αποφάσισε ότι τα θέματα τα οποία θίγετε είναι αποδεκτά σύμφωνα με τον Κανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο βαθμό που το θέμα εμπίπτει στη σφαίρα δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η επιτροπή ξεκίνησε την εξέταση της αναφοράς σας και αποφάσισε να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας των διαφόρων πτυχών του προβλήματος. Η επιτροπή θα συνεχίσει την εξέταση της αναφοράς σας μόλις γίνει η λήψη των απαραίτητων πληροφοριών.

Θα σας κρατώ στην πορεία ενήμερη για τυχόν περαιτέρω ενέργειες που θα γίνουν σε σχέση με την αναφορά σας.

Με εκτίμηση,

(υπογραφή)

Cecilia Wikström
Πρόεδρος
Επιτροπή Αναφορών

Για όσους δεν γνωρίζουν την υπόθεση, η αναφορά μου έχει θέμα το έλλειμμα αλληλεγγύης του Δήμου Κεφαλονιάς προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, με τεκμήρια τη σπατάλη χρημάτων για το περσινό "Χριστουγεννιάτικο Χωριό" (πριν κλείσει καν χρόνος από τους καταστροφικούς σεισμούς του 2014), το κλείσιμο του Καφενείου της Καμπάνας τον Ιούνιο 2013 (με περίσσεια υποκρισία, λίγες μέρες μετά πήγε κλιμάκιο του Δήμου στις Βρυξέλλες για ημερίδα υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρ. Κοινοβουλίου και με θέμα "Κεφαλονιά το νησί της Ειρήνης, της Αλληλεγγύης και του Διαλόγου" ) και την παντελή έλλειψη υποδομής για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικές αναπηρίες στο Αργοστόλι (οι ράμπες για καροτσάκια παραμένουν "χαραγμένες" μόνο στα πεζοδρόμια εδώ και χρόνια). Έχω κάνει στο Δήμο γραπτά και Διαδικτυακά επανειλλημμένες εκκλήσεις για εξηγήσεις τα τελευταία δυο χρόνια. Ουδεμία απάντηση έχω λάβει (περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ).

Πλέον δεν χρειάζεται να απαντήσουν σε μια απλή πολίτη του Δήμου: όπως διαβάσατε πιο πάνω θα κληθούν να απαντήσουν στα ερωτήματα της προκαταρκτικής έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια θα λογοδοτήσουν στην Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ η Επιτροπή θα με κρατά ενήμερη για τις εξελίξεις. 

Καλή τύχη σάς εύχομαι... όπως βλέπετε δεν είμαστε παθητικοί δέκτες της υποκρισίας και της απάθειάς σας. Θα τα ξαναπούμε μέσω Βρυξελλών.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου