Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Όταν η πτήση με εξαργύρωση μιλίων στοιχίζει περισσότερο από την αγορά του εισιτηρίου...

Να ξεκινήσω λέγοντας αγαπάμε Aegean: η ποιότητα εξυπηρέτησης - το γεγονός ότι απολαμβάνουμε το γεύμα μας και το κρασάκι μας στην οικονομική εξωτερικού, ή καφέ και κέρασμα στην πτήση εσωτερικού - δικαίως κατατάσσει την Aegean για συναπτά έτη στις καλύτερες περιφερειακές αεροπορίες του κόσμου. Και έτσι να συνεχίσετε! Το έχω ξαναγράψει σε προγενέστερες αναρτήσεις, είστε η πρώτη μας προτίμηση και πραγματικά τιμάτε την ελληνική φιλοξενία με την επιμονή σας να μην υιοθετείτε τις άθλιες πολιτικές low-cost στις οποίες έχουν υποκύψει και γίγαντες όπως η SAS.

Να πω επίσης ότι μόλις το Σαββατοκύριακο που πέρασε έκανα μια άριστη εξαργύρωση Happy Miles (μπράβο σας για τη δυνατότητα αυτή που προσφέρετε): με μόλις 12.000 μίλια και 58 Ευρώ πέταξε αγαπημένο μου πρόσωπο μετ'επιστροφής MXP-ΑΤΗ.

Και ερχόμαστε τώρα στο Σαββατοκύριακο του Καθολικού Πάσχα, όπου το ίδιο πρόσωπο έχει τη δυνατότητα να έρθει Ελλάδα για λίγες μέρες. Και κοιτάζω για μίλια. Και βλέπω ότι χρειάζομαι πλέον 45.000 μίλια και 317 Ευρώ για να τη φέρω Αθήνα.

Αναχώρηση με εξαργύρωση μιλίων...
45.000 μίλια και 317 Ευρώ φόροι για Μιλάνο - Αθήνα και επιστροφή.







ΟΚ σκέφτηκα, είναι Πάσχα, πολύς κόσμος ταξιδεύει και λογικό λόγω της ζήτησης να είναι ανεβασμένες οι τιμές. "Για να είναι τόσο ακριβή η εξαργύρωση, γύρευε πόσο κάνει η αγορά του εισιτηρίου" σκέφτηκα. Ούτε καν το έψαξα εκείνη τη στιγμή, κατευθείαν άρχισα τις αναζητήσεις στις εταιρίες με παροχές αστικού λεωφορείου - "σε πάμε στον προορισμό σου, τι θες; να φας και να πιεις στο λεωφορείο της γραμμής;" (και αυτές ξεφεύγουν προκλητικά σε εποχές μεγάλης ζήτησης, και ούτε να πιεις ένα κρασί να πάνε κάτω τα φαρμάκια δεν μπορείς αν τις επιλέξεις).

Δυο μέρες μετά είπα από περιέργεια να δω τι παίζει σε αγορά εισιτηρίου Aegean για την ίδια διαδρομή, τις ίδιες μέρες. Και με περιμένει μια έκπληξη: η τιμή αγοράς του εισιτηρίου είναι ΦΤΗΝΟΤΕΡΗ απ'ότι με την εξαργύρωση!

Αναχώρηση με αγορά εισιτηρίου...

270 Ευρώ MXP - ATH μετ'επιστροφής.
Αγαπητή Aegean: sorry αλλά θα χρησιμοποιήσω κεφαλαία και bold για να φωνάξω ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;;;; Ποιος νοήμων άνθρωπος θα προτιμήσει να χάσει τα μίλια του, να μην κερδίσει καινούργια μίλια (γιατί είναι πτήση εξαργύρωσης) και να δώσει ένα σκασμό λεφτά για φόρους, όταν μπορεί να αγοράσει, να κερδίσει μίλια εξαργύρωσης, και να πληρώσει λιγότερα;;;

Ξέρω τι θα μου πείτε: ότι τα μίλια εξαργύρωσης αφορούν άλλες πτήσεις και όχι αυτές που έχω επιλέξει με βάση το χαμηλότερο κόστος. Ναι υπάρχουν κι άλλες επιλογές αν προτιμήσω απευθείας, άλλη ώρα κλπ. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν όντως οι πιο ακριβές επιλογές είναι αυτές που έχουν καταχωρηθεί για εξαργύρωση μιας και αυτή τη στιγμή δεν έχω 45.000 μίλια στο λογαριασμό μου για να προχωρήσω στο επόμενο βήμα όπου δίνονται οι λεπτομέρειες των πτήσεων. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι το εξής: οι ταξιδιώτες που ψάχνουν λύσεις με εξαργύρωση μιλίων είναι εκείνοι που ζορίζονται και προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα. Ποιο το νόημα να εισάγετε στο σύστημα Miles & Bonus την ακριβή - άρα και με υψηλότερο φόρο - πτήση; Ποιο το όφελος για τον πελάτη; Είναι λάθος του συστήματος, ή θεωρείτε ότι ο πελάτης δεν θα αναζητήσει την τιμή αγοράς; ΘΑ την ελέγξει, και πάντα την ελέγχει... για να δει πόσα χρήματα εξοικονόμησε με την εξαργύρωση! Όχι για να διαπιστώσει ότι τον συμφέρει καλύτερα να αγοράσει το εισιτήριο!

Κλείνοντας, ελπίζω να πρόκειται όντως για λάθος, και ανυπομονώ για την απάντηση που θα λάβω από την εταιρία. Άλλη μια φορά, αγαπάμε Aegean και Olympic, είμαστε όμως ενήμεροι καταναλωτές και οφείλουμε να κοινοποιούμε - καλοπροαίρετα πάντα - τα παράπονά μας.

*και καλοτάξιδα τα νέα neo :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου