Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Σεισμός; Ραδιόφωνο, σφυρίχτρα, φακός!

Αναγκάζομαι ΚΑΙ ΠΑΛΙ να γράψω επειδή βλέπω ότι η κοινή λογική έχει εξατμιστεί από τους εγκεφάλους του κρατικού μηχανισμού και των τοπικών αρχόντων. Δεν με νοιάζει αν γίνομαι και γραφική κιόλας, αρκεί αυτά που γράφω να έχουν αποτέλεσμα (αποφεύχθηκε η εγκληματική διπλοβάρδια που σχεδίαζαν για τα γυμνάσια όπως είχα κοινοποιήσει εδώ: έμαθα ότι χθες στη συνεδρίαση του Συλλόγου Γονέων του 3ου Γυμνασίου οι γονείς κατέθεσαν έγγραφο όπου αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο υπό τέτοιους πρόχειρους και επικίνδυνους όρους. Ας καταλάβουν επιτέλους οι αρμόδιοι ότι με την αβεβαιότητα και την έλλειψη προετοιμασίας του κοινού για τέτοιες κρίσεις μόνο τα λυόμενα κτίρια προσφέρουν ασφάλεια).

Όλοι έχουμε ακούσει σε κάποια στιγμή της ζωή μας ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης πρέπει να έχουμε πάντα μαζί μας ραδιόφωνο (ή "τρανζίστορ" όπως το έλεγαν οι παλιοί), σφυρίχτρα και φακό. Θα εξηγήσω τώρα πόσο απαραίτητο είναι το ραδιόφωνο ακόμα και στην εποχή της τεχνολογίας που ζούμε!!!

Χτες όπως όλοι αντιλήφθηκαν κυκλοφόρησε μια αναληθής - τελικά - φήμη ότι επίκειται μεγάλος σεισμός. Μεταφέρω τον τρόπο που το άκουσα εγώ από συγγενικό πρόσωπο: "στο Ληξούρι έχουν βγει στους δρόμους ντουντούκες και ενημερώνουν τον κόσμο ότι θα γίνει μεγάλος σεισμός σε λίγη ώρα!". Όταν ακούς κάτι τέτοιο δεν έχεις χρόνο για πολλή σκέψη... ο άμεσος συνειρμός της λέξης "ντουντούκα" ήταν ότι ακούστηκε από κάποιον φορέα που έχει και χρησιμοποιεί ντουντούκες, άρα το λέει ο Δήμος, άρα να το πάρουμε στα σοβαρά και να φύγουμε. Μπήκαμε στο αυτοκίνητο 7 άτομα και κυκλοφορούσαμε 2 ώρες σε ανοικτούς χώρους... είχα μαζί μου το κινητό, μπήκα Ίντερνετ δεν είχε βγει τίποτα επίσημο ακόμα. Πήρα τηλέφωνο γνωστό μου στην Αθήνα και του είπα να βάλει τηλεόραση να μάθει τι συμβαίνει!!! Μετά από λίγο με πήρε και μου είπε ότι τα (εθνικά) κανάλια ενημερώθηκαν ότι πρόκειται για ψευδή είδηση, και ότι ο Δήμος έβγαλε ντουντούκες για τη... διάψευση!

Έπρεπε δηλαδή να κάνω όλες αυτές τις "πατέντες" για να ενημερωθώ για κάτι που συνέβαινε μπροστά στα μάτια μου: όλοι τρέχαμε πανικόβλητοι να γλιτώσουμε "το μεγάλο σεισμό"! ΕΝΩ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ - ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΑΠΟ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ - ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΙ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ. Αν υπήρχε αυτή η συχνότητα όλοι θα είχαμε ενημερωθεί έγκαιρα και έγκυρα και δεν θα υπήρχε κανένας λόγος για πανικό.

Δεν ξέρω, τόσο "υψηλό IQ" χρειάζεται να έχει ένας υπουργός ή ένας τοπικός παράγοντας για να υλοποιήσει μια τόσο αυτονόητη ανάγκη;;; Ή μήπως λείπει η τεχνογνωσία του ραδιοφώνου στον 21ο αιώνα;;; Ή τέλος απαιτούνται απαγορευτικά μεγάλα κονδύλια για να γίνει κάτι τέτοιο;

ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΙΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΣΤΗΣΤΕ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!!!

Στο κάτω-κάτω απευθυνθείτε σε κάποιον από τους πολλούς ερασιτέχνες του ραδιοφώνου στο νησί για να σας βοηθήσουν αν ΟΝΤΩΣ σας λείπει η τεχνογνωσία, είμαι σίγουρη ότι θα ανταποκριθούν με προθυμία!!!

Ελπίζω ο κόσμος να κινητοποιηθεί και να διαδώσει παντού το αίτημα για ραδιοφωνική ενημέρωση. Ακούγεται πολύ σε συζητήσεις, εγώ απλά το μεταφέρω στα ΜΜΕ. 

Μ.Θ.

Υ.Γ.
Προς κρατικούς και τοπικούς φορείς: Σταματήστε επιτέλους να μας εξαγριώνετε με την παρέλαση "τεθωρακισμένων" υπουργών. Είδατε τι υποδοχή είχε ο Δένδιας... άδικο είχε ο κόσμος;;; Κόψτε και το δούλεμα για την προστασία του τουρισμού. Έχουν κυκλοφορήσει σε όλον τον κόσμο εικόνες καταστροφής ικανές να αποθαρρύνουν και τον πιο θαρραλέο τουρίστα. Οι δηλώσεις περί ασφάλειας της Βούλτεψη και τα φιλάκια της Πενέλοπε μέσω του Κεκάτου θα σώσουν τον τουρισμό; Και μάλιστα τη στιγμή που έχουν καταστραφεί (ευτυχώς όχι "χαθεί"!) ζωές και περιουσίες, οι υποδομές έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές, νερό καθαρό να πιουν και να πλυθούν δεν έχουν στο Ληξούρι για όνομα του Θεού και εσείς τολμάτε και μιλάτε για την προτεραιότητα του τουρισμού;;;; Επιτέλους ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου