Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Ηττοπάθεια και χρεοκοπία

Μόνιμο θέμα συζήτησης όπου κι αν σταθείς, η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Στο σχολείο: "οι προηγούμενοι κάθε φορά που ήταν ανάγκη, μάς έκοβαν ένα κατοσταρικάκι από το μισθό μας και συνεχίζαμε τη ζωή μας. Τώρα θα χρεοκοπήσουμε".

Στο σπίτι: "Ο Τσίπρας τα σκάτωσε. Θα χρεοκοπήσουμε".

(Για τα ντόπια και διεθνή κανάλια δεν το συζητάμε, έχουν παίξει όλοι οι πιθανοί συνδυασμοί του gre κολλητά με σενάριο καταστροφής που αν υπήρχε αγγλοσάξονας Μπαμπινιώτης θα είχε φτιάξει ήδη τόμο)

ΠΟΣΗ ηττοπάθεια πια; Πότε θα σηκώσεις κεφάλι; Όταν ο μισθός σου φτάσει το "κατοσταρικάκι" και στο κόψουν κι αυτό; Τώρα είσαι ΟΚ δλδ; (Το άκουσα κι αυτό, πριν 3 χρόνια: "όσο έχω να παίρνω γάλα για τα παιδιά μου δεν με νοιάζει").

 Το παιχνίδι της οικονομικής χρεοκοπίας δεν είναι στο χέρι μας, όσο και να το αναλύουμε. Αν είναι ήττα η χρεοκοπία και θρίαμβος να συνεχιστεί η ηττοπάθεια που ζούμε τώρα, προτιμώ την ήττα.

Ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι με καθαρή σκέψη και που καταλαβαίνουν τι "παίζει"... μετά το e-mail του Noam (copy-paste: The treatment of Syriza by the EU, particularly the Germans, has been an utter disgrace.  I wish I could envision a good outcome.) βρήκα αυτά:  http://greece.greekreporter.com/2015/04/20/noam-chomsky-greek-debt-must-be-written-off-brussels-are-destroying-greece/
http://greece.greekreporter.com/2015/03/04/noam-chomsky-european-reaction-to-syriza-was-extremely-savage/